Csirkés kelkáposzta rakottas (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Buli, Rakott, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A vékony szeletekre vágott húst, majd a májat a felforrósított olajon átsütjük. A maradék sütőzsiradékban átpirítjuk, a karikára vágott sárgarépát és póréhagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a köménymagot, a babérlevelet és a kelkáposztát és a kockára vágott burgonyát, felöntjük az alaplével és puhára pároljuk. Tepsibe rétegezzük, majd beterítjük a tejföl és a fehérbor keverékével és sütőben, úgy húsz perc alatt, átsütjük. Köret nélkül, esetleg kenyérrel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||