Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkeaprólékleves gyömbérrel, csípősen

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Macskajajra, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg csirkeaprólék ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
20 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 dl kókusztej 10 0.3 0.4 1.4 0 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkeaprólékot és a finomra vágott zöldségeket, a felhevített olajon megpirítjuk. Vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és főzni kezdjük. Félidőben a reszelt gyömbért, a lereszelt lime héjat és a felkockázott chilit hozzáadjuk. Ha minden megpuhult a kókusztejjel és a lime levével összerottyanjuk. Korianderzölddel megszórva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)