Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirke fedett zöldbabbal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
50 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
1 egész csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
1 csipet szódabikarbóna 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldbabot sós, szódabikarbónás vízben roppanósra főzöm, majd leszűröm. A csirkét tisztítás után feldarabolom, megsózom, megborsozom. Egy evőkanál liszttel meghintem és a vaj felén körbesütöm, majd egy pohárnyival a zöldbab főzőlevéből felöntöm és puhára főzőm. A maradék vajban habzásig hevítem a lisztet, majd felöntöm egy pohárral a zöldbab főzőlevével, belekeverem a paradicsompürét és simára keverve sűrűre főzöm. Összekeverem a tejföllel és a zúzott fokhagymával, ha szükséges még sózom, borsozom. Egy kerek tűzálló tál közepébe halmozom a zöldbabot, köré rakom a csirkedarabokat, a szaftjával együtt, majd a tejfölös keveréket a zöldbabra öntöm. Előmelegített 170 fokos sütőben, csak addig sütöm amíg a teteje megpirul.
A sütőtálban tálalom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)