Csirke fedett zöldbabbal
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
paradicsompüré |
110 |
5 |
1 |
20 |
0.9 |
0 |
2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
3 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
10 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
50 dkg
zöldbab |
41 |
2.6 |
0.3 |
6.8 |
1.9 |
0 |
1 egész
csirke |
132 |
20.9 |
5.2 |
0.5 |
0 |
60 |
1 csipet
szódabikarbóna |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A zöldbabot sós, szódabikarbónás vízben roppanósra főzöm, majd leszűröm. A csirkét tisztítás után feldarabolom, megsózom, megborsozom. Egy evőkanál liszttel meghintem és a vaj felén körbesütöm, majd egy pohárnyival a zöldbab főzőlevéből felöntöm és puhára főzőm. A maradék vajban habzásig hevítem a lisztet, majd felöntöm egy pohárral a zöldbab főzőlevével, belekeverem a paradicsompürét és simára keverve sűrűre főzöm. Összekeverem a tejföllel és a zúzott fokhagymával, ha szükséges még sózom, borsozom. Egy kerek tűzálló tál közepébe halmozom a zöldbabot, köré rakom a csirkedarabokat, a szaftjával együtt, majd a tejfölös keveréket a zöldbabra öntöm. Előmelegített 170 fokos sütőben, csak addig sütöm amíg a teteje megpirul.
A sütőtálban tálalom.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)