Csirke fedett zöldbabbal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A zöldbabot sós, szódabikarbónás vízben roppanósra főzöm, majd leszűröm. A csirkét tisztítás után feldarabolom, megsózom, megborsozom. Egy evőkanál liszttel meghintem és a vaj felén körbesütöm, majd egy pohárnyival a zöldbab főzőlevéből felöntöm és puhára főzőm. A maradék vajban habzásig hevítem a lisztet, majd felöntöm egy pohárral a zöldbab főzőlevével, belekeverem a paradicsompürét és simára keverve sűrűre főzöm. Összekeverem a tejföllel és a zúzott fokhagymával, ha szükséges még sózom, borsozom. Egy kerek tűzálló tál közepébe halmozom a zöldbabot, köré rakom a csirkedarabokat, a szaftjával együtt, majd a tejfölös keveréket a zöldbabra öntöm. Előmelegített 170 fokos sütőben, csak addig sütöm amíg a teteje megpirul. A sütőtálban tálalom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||