Csirke burgonyachips panírban
Hozzávalók
Csirke burgonyachips panírban
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 csomag
burgonya chips |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kiskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
1 késhegynyi
chilipor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
dijoni mustár |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1/2 dl
szójaszósz |
66 |
10.5 |
0.1 |
5.6 |
0 |
0 |
2 dl
ananászlé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
8 db
csirkecomb |
133 |
20.9 |
5.2 |
0.5 |
0 |
74 |
4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Brokkoli sajtmártásban
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
szerecsendió |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
5 dkg
ementáli sajt |
267 |
27.8 |
16.3 |
1.9 |
0 |
38 |
5 dkg
karaván sajt |
312 |
16.5 |
26.4 |
1.7 |
0 |
96 |
2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
1 kávéskanál
citromlé |
18 |
0.2 |
0 |
3.1 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 fej
brokkoli |
24 |
3.3 |
0.2 |
2.3 |
3 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Kukorica puding
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
5 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
5 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
4 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
50 dkg
csemegekukorica |
128 |
4.7 |
1.6 |
23.6 |
3.7 |
0 |
1 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Csirke burgonyachips panírban
A csirkecombokat bőrözzük le, majd a forgónál szétvágva, csontozzuk ki, a felső combot hosszában vágjuk ketté. Az ananászlében keverjük el a pác többi hozzávalóját és a csirkedarabokat tegyük bele. Néhányszor megforgatva, hagyjuk állni fél órát. Közben a chipszes zacskót szúrjuk meg és a levegőt kinyomva, sodrófával, törjük a chipszet, durva morzsává. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A burgonyamorzsát terítsük tálcára és a nagyjából lecsepegtetett csirkehúst forgassuk bele, jól nyomkodjuk rá a panírt. Egy tepsit kenjünk ki egy evőkanál olajjal, majd a csirkedarabokat helyezzük bele, permetezzük rájuk a többi olajat és tegyük a sütőbe. 10 perc múlva nézzünk rá és ha túlságosan barnulna, vegyük vissza a hőt 200 fokra. Süssük még öt percig, majd megfordítva még negyed órát, ha le kellett venni a hőt, tegyünk hozzá öt percet. Tálalás előtt hagyjuk állni öt percig, így mindenütt szaftos lesz a hús.
Sajtmártásos brokkolival és kukorica pudinggal kínáljuk.
Brokkoli sajtmártásban
A brokkolit szedjük apró rózsákra, a sóval, cukorral és a citromlével ízesített vízben főzzük roppanósra. Főzés után mártsuk jeges vízbe, hogy ne puhuljon tovább. Tálalás előtt a tejszínt forraljuk fel és olvasszuk fel benne a megreszelt sajtokat, ízesítsük sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval, majd a brokkolit belekeverve, melegítsük össze és tálaljuk.
Szárazabb sült húsok mellé, köretnek vagy önálló ételként ajánlom.
Kukorica puding
A felforrósított vajban, kevergetve, süssük át a lisztet, de ne barnuljon meg, majd, fokozatosan hozzáadva a tejet, főzzük simára. Közben sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk langyosra hűlni és keverjük bele, egyenként, a tojásokat és a cukrot. Végül forgassuk bele a csövekről levágott tejes kukoricát vagy a kukorica konzervet. Simítsuk olajjal kikent hőálló tálba. Tegyük, a tállal, tepsibe, öntsünk a tepsibe, annyi vizet, hogy a tál kétharmadáig érjen, majd 180 fokra előmelegített sütőben, gőzöljük, háromnegyed órát. Végezzünk tűpróbát.
Nagy kanállal kiszedve vagy kockára vágva tálaljuk.
Klasszikus, Amerika déli részéről származó köret, sült, párolt csirke, sonka mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)