Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirke burgonyachips panírban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

Csirke burgonyachips panírban
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csomag burgonya chips 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 késhegynyi chilipor 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
1/2 dl szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
2 dl ananászlé ? ? ? ? ? ?
8 db csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Brokkoli sajtmártásban
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
5 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
5 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 kávéskanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kukorica puding
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
4 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
50 dkg csemegekukorica 128 4.7 1.6 23.6 3.7 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csirke burgonyachips panírban
A csirkecombokat bőrözzük le, majd a forgónál szétvágva, csontozzuk ki, a felső combot hosszában vágjuk ketté. Az ananászlében keverjük el a pác többi hozzávalóját és a csirkedarabokat tegyük bele. Néhányszor megforgatva, hagyjuk állni fél órát. Közben a chipszes zacskót szúrjuk meg és a levegőt kinyomva, sodrófával, törjük a chipszet, durva morzsává. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A burgonyamorzsát terítsük tálcára és a nagyjából lecsepegtetett csirkehúst forgassuk bele, jól nyomkodjuk rá a panírt. Egy tepsit kenjünk ki egy evőkanál olajjal, majd a csirkedarabokat helyezzük bele, permetezzük rájuk a többi olajat és tegyük a sütőbe. 10 perc múlva nézzünk rá és ha túlságosan barnulna, vegyük vissza a hőt 200 fokra. Süssük még öt percig, majd megfordítva még negyed órát, ha le kellett venni a hőt, tegyünk hozzá öt percet. Tálalás előtt hagyjuk állni öt percig, így mindenütt szaftos lesz a hús.
Sajtmártásos brokkolival és kukorica pudinggal kínáljuk.

Brokkoli sajtmártásban
A brokkolit szedjük apró rózsákra, a sóval, cukorral és a citromlével ízesített vízben főzzük roppanósra. Főzés után mártsuk jeges vízbe, hogy ne puhuljon tovább. Tálalás előtt a tejszínt forraljuk fel és olvasszuk fel benne a megreszelt sajtokat, ízesítsük sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval, majd a brokkolit belekeverve, melegítsük össze és tálaljuk.
Szárazabb sült húsok mellé, köretnek vagy önálló ételként ajánlom.

Kukorica puding
A felforrósított vajban, kevergetve, süssük át a lisztet, de ne barnuljon meg, majd, fokozatosan hozzáadva a tejet, főzzük simára. Közben sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk langyosra hűlni és keverjük bele, egyenként, a tojásokat és a cukrot. Végül forgassuk bele a csövekről levágott tejes kukoricát vagy a kukorica konzervet. Simítsuk olajjal kikent hőálló tálba. Tegyük, a tállal, tepsibe, öntsünk a tepsibe, annyi vizet, hogy a tál kétharmadáig érjen, majd 180 fokra előmelegített sütőben, gőzöljük, háromnegyed órát. Végezzünk tűpróbát.
Nagy kanállal kiszedve vagy kockára vágva tálaljuk.
Klasszikus, Amerika déli részéről származó köret, sült, párolt csirke, sonka mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)