Csirke burgonyachips panírban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Csirke burgonyachips panírban
Brokkoli sajtmártásban
Kukorica puding
Csirke burgonyachips panírban A csirkecombokat bőrözzük le, majd a forgónál szétvágva, csontozzuk ki, a felső combot hosszában vágjuk ketté. Az ananászlében keverjük el a pác többi hozzávalóját és a csirkedarabokat tegyük bele. Néhányszor megforgatva, hagyjuk állni fél órát. Közben a chipszes zacskót szúrjuk meg és a levegőt kinyomva, sodrófával, törjük a chipszet, durva morzsává. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A burgonyamorzsát terítsük tálcára és a nagyjából lecsepegtetett csirkehúst forgassuk bele, jól nyomkodjuk rá a panírt. Egy tepsit kenjünk ki egy evőkanál olajjal, majd a csirkedarabokat helyezzük bele, permetezzük rájuk a többi olajat és tegyük a sütőbe. 10 perc múlva nézzünk rá és ha túlságosan barnulna, vegyük vissza a hőt 200 fokra. Süssük még öt percig, majd megfordítva még negyed órát, ha le kellett venni a hőt, tegyünk hozzá öt percet. Tálalás előtt hagyjuk állni öt percig, így mindenütt szaftos lesz a hús. Sajtmártásos brokkolival és kukorica pudinggal kínáljuk. Brokkoli sajtmártásban A brokkolit szedjük apró rózsákra, a sóval, cukorral és a citromlével ízesített vízben főzzük roppanósra. Főzés után mártsuk jeges vízbe, hogy ne puhuljon tovább. Tálalás előtt a tejszínt forraljuk fel és olvasszuk fel benne a megreszelt sajtokat, ízesítsük sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval, majd a brokkolit belekeverve, melegítsük össze és tálaljuk. Szárazabb sült húsok mellé, köretnek vagy önálló ételként ajánlom. Kukorica puding A felforrósított vajban, kevergetve, süssük át a lisztet, de ne barnuljon meg, majd, fokozatosan hozzáadva a tejet, főzzük simára. Közben sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk langyosra hűlni és keverjük bele, egyenként, a tojásokat és a cukrot. Végül forgassuk bele a csövekről levágott tejes kukoricát vagy a kukorica konzervet. Simítsuk olajjal kikent hőálló tálba. Tegyük, a tállal, tepsibe, öntsünk a tepsibe, annyi vizet, hogy a tál kétharmadáig érjen, majd 180 fokra előmelegített sütőben, gőzöljük, háromnegyed órát. Végezzünk tűpróbát. Nagy kanállal kiszedve vagy kockára vágva tálaljuk. Klasszikus, Amerika déli részéről származó köret, sült, párolt csirke, sonka mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||