Bagett
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 teáskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
5 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
30 dkg
rétesliszt |
349 |
9.4 |
1 |
73.4 |
7.2 |
0 |
20 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az élesztőt elkeverjük 3.5 deci hideg vízben, a lisztféléket és a sót összeszitáljuk, majd a két keverékből gondosan tésztát gyúrunk, majd, hogy sok levegőt dolgozzunk bele, csapkodjuk az asztalhoz jó sokszor, a tészta egyik végét fogva és mindig félbehajtva. Végül tegyük hűtőbe, egy éjszakára. Másnap átgyúrjuk, 2-3 rúddá formázzuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 3 órát hagyjuk kelni szobahőmérsékleten. Sütés előtt, néhány helyen, ferdén vágjuk be a tetejét. Előmelegített 230 fokos sütőbe tesszük, melynek aljába vízzel teli tálat teszünk, majd a sütő hőfokát 200 fokra mérsékelve 20-25 perc alatt megsütjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)