Bagett (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
Az élesztőt elkeverjük 3.5 deci hideg vízben, a lisztféléket és a sót összeszitáljuk, majd a két keverékből gondosan tésztát gyúrunk, majd, hogy sok levegőt dolgozzunk bele, csapkodjuk az asztalhoz jó sokszor, a tészta egyik végét fogva és mindig félbehajtva. Végül tegyük hűtőbe, egy éjszakára. Másnap átgyúrjuk, 2-3 rúddá formázzuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 3 órát hagyjuk kelni szobahőmérsékleten. Sütés előtt, néhány helyen, ferdén vágjuk be a tetejét. Előmelegített 230 fokos sütőbe tesszük, melynek aljába vízzel teli tálat teszünk, majd a sütő hőfokát 200 fokra mérsékelve 20-25 perc alatt megsütjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||