Almás borzas
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
| 20 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 20 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 1 db
vaníliarúd |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 50 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 1 csomag
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 5 evőkanál
mandula |
610 |
27.6 |
52.2 |
6.8 |
9.8 |
0 |
50 dkg
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
| 10 dkg
mogyoró |
691 |
15.6 |
63.5 |
8.7 |
8 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztet, az őrölt mogyorót, a tojást, a kikapart vaníliát, a sütőport és a cukrot egy tálban morzsalékosra keverjük. A tészta felét beleöntjük a kivajazott tortaformába és eligazgatjuk úgy, hogy a forma peremére is jusson. Az almát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük, levét kicsavarjuk, hogy ne áztassa el a tésztát. Terítsük el a gyümölcsöt a tésztán és reszeljük rá a citrom héját, majd locsoljuk meg a citrom kifacsart levével. A maradék tésztát szórjuk a tetejére, hintsük meg a szeletelt mandulával és előmelegített sütőben süssük 30 percig. Ha megsült a formában hagyjuk hűlni. Tálalás előtt szórjuk meg fahéjas porcukorral.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)