Almás borzas (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Édességek, Buli, Tésztafélék, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
20 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 db vaníliarúd ? ? ? ? ? ?
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
5 evőkanál mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
50 dkg alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
10 dkg mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet, az őrölt mogyorót, a tojást, a kikapart vaníliát, a sütőport és a cukrot egy tálban morzsalékosra keverjük. A tészta felét beleöntjük a kivajazott tortaformába és eligazgatjuk úgy, hogy a forma peremére is jusson. Az almát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük, levét kicsavarjuk, hogy ne áztassa el a tésztát. Terítsük el a gyümölcsöt a tésztán és reszeljük rá a citrom héját, majd locsoljuk meg a citrom kifacsart levével. A maradék tésztát szórjuk a tetejére, hintsük meg a szeletelt mandulával és előmelegített sütőben süssük 30 percig. Ha megsült a formában hagyjuk hűlni. Tálalás előtt szórjuk meg fahéjas porcukorral.