Almás borzas (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Édességek, Buli, Tésztafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet, az őrölt mogyorót, a tojást, a kikapart vaníliát, a sütőport és a cukrot egy tálban morzsalékosra keverjük. A tészta felét beleöntjük a kivajazott tortaformába és eligazgatjuk úgy, hogy a forma peremére is jusson. Az almát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük, levét kicsavarjuk, hogy ne áztassa el a tésztát. Terítsük el a gyümölcsöt a tésztán és reszeljük rá a citrom héját, majd locsoljuk meg a citrom kifacsart levével. A maradék tésztát szórjuk a tetejére, hintsük meg a szeletelt mandulával és előmelegített sütőben süssük 30 percig. Ha megsült a formában hagyjuk hűlni. Tálalás előtt szórjuk meg fahéjas porcukorral. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||