Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zsázsás zöldsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 doboz zsázsa 0 0 0 0 0 0
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
1 fej jégsaláta ? ? ? ? ? ?
2 db pritaminpaprika 55 3.4 0.8 8.6 0 0
2 szem őszibarack 41 0.7 0.1 9 1.7 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az ecetből, a szójaszószból, zúzott fokhagymából és az olajból, sóval és borssal ízesítve készítsünk öntetet, majd daraboljuk bele, a meghámozott őszibarackot, a többi apró kockára vágott alapanyagot, a levágott zsázsát és a rukkolát. Forgassuk össze óvatosan, majd azonnal tálaljuk (legyen az összes hozzávaló hideg).
Grillhúsok mellé kitűnően illik.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)