Töltött szűzpecsenye Sztroganoff után szabadon
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
3 teáskanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
60 dkg
szűzpecsenye |
163 |
21 |
8.1 |
0.4 |
0 |
68 |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
15 dkg
gomba |
40 |
5.9 |
0.5 |
3.3 |
3 |
0 |
10 dkg
csemegeuborka |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1,5 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
1,5 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A felkockázott bacont süssük zsírjára, majd pároljuk meg rajta a finomra vágott hagymát. Dobjuk rá az apróra metélt gombát és kevés borssal meghintve, süssük el a levét. Óvatosan sózzuk, mert a bacon és az uborka is sós. Végül keverjük bele a vékony csíkokra szelt uborkát, egy perc sütés után kapcsoljuk le a lángot és hagyjuk langyosra hűlni a gombás keveréket. A lehártyázott sertésszüzet szúrjuk fel, majd töltsük bele a gombás masszát. A nyílást tűzzük vagy varrjuk be. A sóval, borssal meghintett húst a felhevített olajon, öt perc alatt süssük körbe, majd a sütőálló serpenyőt tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe 15 percre. A húst fóliával letakarva tegyük félre, amíg a mártás elkészül. A serpenyőbe öntsük bele a bort, kevergetve forraljuk fel, hogy a serpenyő aljáról feloldódjanak az ízes pörzsanyagok, majd ha bor szinte teljesen elforrt, öntsük bele a tejfölt és a tejszínt. Közben keverjük hozzá a mustárt, ha összeforrt, adjuk hozzá a hús alatt összegyűlt levet is. A húst ferdén felszeletelve, a mártással félig leöntve tálaljuk.
Sült burgonya vagy párolt rizs a hozzá illő köret.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)