Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Töltött szűzpecsenye Sztroganoff után szabadon

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Töltött, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
60 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
15 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
10 dkg csemegeuborka ? ? ? ? ? ?
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1,5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1,5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felkockázott bacont süssük zsírjára, majd pároljuk meg rajta a finomra vágott hagymát. Dobjuk rá az apróra metélt gombát és kevés borssal meghintve, süssük el a levét. Óvatosan sózzuk, mert a bacon és az uborka is sós. Végül keverjük bele a vékony csíkokra szelt uborkát, egy perc sütés után kapcsoljuk le a lángot és hagyjuk langyosra hűlni a gombás keveréket. A lehártyázott sertésszüzet szúrjuk fel, majd töltsük bele a gombás masszát. A nyílást tűzzük vagy varrjuk be. A sóval, borssal meghintett húst a felhevített olajon, öt perc alatt süssük körbe, majd a sütőálló serpenyőt tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe 15 percre. A húst fóliával letakarva tegyük félre, amíg a mártás elkészül. A serpenyőbe öntsük bele a bort, kevergetve forraljuk fel, hogy a serpenyő aljáról feloldódjanak az ízes pörzsanyagok, majd ha bor szinte teljesen elforrt, öntsük bele a tejfölt és a tejszínt. Közben keverjük hozzá a mustárt, ha összeforrt, adjuk hozzá a hús alatt összegyűlt levet is. A húst ferdén felszeletelve, a mártással félig leöntve tálaljuk.
Sült burgonya vagy párolt rizs a hozzá illő köret.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)