Töltött karalábé parmezánnal
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 db
húsleveskocka (marha) |
170 |
17.3 |
4 |
16.1 |
0 |
0 |
5 dkg
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
7 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
10 dkg
főtt füstölt sonka |
308 |
15.7 |
27 |
0.2 |
0 |
82 |
25 dkg
rizs |
352 |
8 |
0.3 |
77.5 |
1.4 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 db
karalábé |
38 |
2.1 |
0.2 |
6.9 |
1.4 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A karalábét meghámozzuk, megmossuk, bő sós vízben kb. 10 perc alatt nem túl puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tetejét levágjuk, majd a közepét karalábévájóval kivájjuk. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, a füstölt húst ledaráljuk. A hagymát 2 dkg vajon világosra pirítjuk, a többi vajat sóval és a finomra vágott petrezselyemmel habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojások sárgáját, végül összeforgatjuk a rizzsel, a hagymával, a füstölt hússal és a parmezán felével, sóval és borssal ízesítjük. A masszát a karalábékba töltjük. Egy alkalmas edényben felforrósítjuk a levest, beleállítjuk a töltött karalábékat, majd letakarva, a saját levével gyakran öntözgetve kb. 20 perc alatt készre pároljuk. Előmelegített tányérokra tesszük, meglocsoljuk a szaftjával, megszórjuk a maradék parmezánnal és meghintjük vágott petrezselyemmel.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)