A lisztet a sütőporral és a sóval összeszitáljuk. Vízzel rugalmas, lágy tésztává gyúrjuk. Felfordított tepsin, sütőben, platnin vagy tárcsán készre sütjük. Önmagában zsírral lekenve vagy szaftos, fűszeres ételekhez kínálva ... tovább
Először készítsük el a tésztát. A sütőt melegítsük elő 175 fokosra. Egy tálba mehet az összes hozzávaló, keverjük el alaposan, de ne dolgozzuk szét, aztán kikent formába öntve tegyük be a melegbe. Az én kerek formám 18 cm ... tovább
Elkeverjük a vajat, a cukrot, és a sót. Hozzáadjuk a lisztet és a tojásokat. Összedolgozzuk, amíg morzsás lesz. Tejet adunk hozzá, és gombóccá gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük, majd 15 percig 180 fokos ... tovább
Egy tálba tettem a lisztet, sót, tojásokat, a 2 ek cukrot, tejet és vanília kivonatot, az egészet mixerrel összekevertem 1-2 percen keresztül. Amikor szép simára elkeveredett az egész, félretettem és előkészítettem a gyümölcsöket, ... tovább
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb edénybe szitáljuk. A felfutott élesztőt ráöntjük és összekeverjük, majd a cukrot a vajjal és a tojássárgával jól kikeverjük, végül a tejszínt is hozzáadjuk. ... tovább
A cseresznyét kimagozzuk. A vajjal kikenünk egy kerek sütőformát. A tészta hozzávalóit habverővel simára keverjük, majd beleforgatjuk a barackot és a sütőformába öntjük.
175 fokra előmelegített sütőben kb. fél óráig vagy ... tovább
A lisztet, a porcukrot, a vajat, egy csipet sóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd hozzáadva a tojássárgáját csak addig gyúrjuk amíg a tészta összeáll. Fél-egy órára hűtőbe tesszük. Késfok vastagságúra nyújtjuk és ... tovább
A cseresznyét kimagozom és elkeverem a cukorral, a fahéjjal és a darált dióval. Ne hagyjuk állni a tölteléket, hogy ne engedjen levet. A vajat megolvasztom egy csészében. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, ... tovább
A lisztet, a vajat, a sót, a tojássárgájákat késes robotgépben összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót. Lisztezett deszkán két vékony lapot nyújtunk, melyeket egymásra fektetünk és ... tovább
A levelestésztát kinyújtjuk, majd derelyevágóval csíkokra vágjuk. A tojást a tejszínnel és a csípős pirospaprikával simára verjük és a tészta tetejét bekenjük vele. Durva szemű sóval és köménnyel meghintjük. 200 fokra ... tovább