A jól megmosott, lehetőleg nem szétfövő, burgonyát, a zellerrel, babérlevéllel és sóval ízesített vízben megfőzzük.
A burgonyát és a zellert még melegen meghámozzuk és felszeleteljük. Amíg fő, addig elkészítjük a ... tovább
Függőleges falú edényre lesz szükségünk, melybe bele tudunk helyezni egy fedőt vagy tányért. A még éretlen paradicsomokat vékony szeletekre vágjuk. Az edénybe rétegezzük, rétegenként bőségesen megsózzuk és meghintjük őrölt ... tovább
A vékonyra szeletelt paradicsom és mozzarella szeleteket, egymást fedve, egy tálon körberakjuk, de használhatunk minimozzarellát és koktélparadicsomot is. Meghintjük apróra vágott bazsalikomlevelekkel, némi sóval, borssal. Bőven ... tovább
A céklát héjában megsütjük és hagyjuk kihűlni. Ezután lehámozzuk, kockákra, és egy tálba tesszük. Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk és a céklához adjuk. Meglocsoljuk az ecettel. Közben a hagymát és a metélőhagymát finomra ... tovább
A salátát megmossuk és leszárítjuk, majd darabokra tépkedjük. A kenyér héját vékonyan vágjuk le és a belét vágjuk kockára. Két gerezd fokhagymát roppantsunk meg, majd két evőkanál hideg olívaolajban dobjuk és megfuttatjuk, ... tovább
Langyosítsuk meg a tökmagolajat, majd keverjük bele a pirospaprikát, az őrölt köményt és borsot. Hagyjuk állni egy éjszakát, néha keverjük meg. Használhatunk más olajat is, de a hidegen sajtolt olajakat ne hevítsük túl, mert ... tovább
A retket megtisztítva, vékony csíkokra vágjuk, majd a sóval meghintve és a citrom kicsavart levével meghintve hagyjuk állni fél órát.
Önmagában salátaként, kevés olajjal elkeverve vagy levesbetétként fogyasztjuk. ... tovább
A bacont ropogósra sütjük és darabokra vagdaljuk. A főtt tojást, a sült vagy főtt csirkét, (lehet grill csirke is) kis kockára vágjuk. A salátát falatnyi darabokra tépkedjük. A sajtot lereszeljük, a paradicsomot és az avokádót ... tovább
A rákokat megfelelő előkészítés után, a petrezselyemmel, sóval és köménymaggal ízesített vízben, a csirkemellett csirkehúslevesben megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A paradicsomokat meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. Néhány ... tovább
A céklát fóliába tekerve, sütőben megsütjük. Amíg hűl a joghurtba keverjük a fűszereket és a gorombára vagdalt diót. A céklát meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Az almát hasonló csíkokra metéljük és megcsepegtetjük ... tovább