A csülköt kicsontozzuk és lebőrözzük. A bőrt tegyük el mélyhűtőbe, jó lesz kocsonyához. A húst nagyobb, kb. tenyérnyi darabokra vágjuk. A zöldségeket apró kockára metéljük. A felforrósított olajon a sózott, borsozott ... tovább
A gondosan megtisztított csülköt kuktába teszem, párolórácsra, kevés vízzel, sózom, fűszerezem (só, bors, babérlevél, köménymag, fokhagyma ízlés szerint). Kb. fél óra alatt puhul meg. Kivéve, csontjáig bevágom és olajjal ... tovább
A hagymát felszeleteljük és margarinon/vajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt csirkét és a félbe vágott aszalt szilvát, sózzuk ízlés szerint. Amikor a húst megsült, felöntjük a borral. Pár perc után, hozzáadjuk a ... tovább
A húst kicsontozzuk, majd felkockázzuk. A cukkinit felkarikázzuk. A fokhagymát lereszeljük és összekeverjük a pác hozzávalóit. A csirkemellkockákat és a cukkinikarikákat a pácba forgatjuk és két órára hűtőbe tesszük. ... tovább
Kockázzuk fel a pulykamellet és pácoljuk be a fűszerekkel elkevert olajba 2-3 órára, a pácolás végén keverjük az olajba, ha szeretjük, az apró fejű gombát, a felkockázott cukkinit és a koktélparadicsomot is. Váltakozva húzzuk ... tovább
A felhevített olajban morzsásra sütjük a darált marhahúst, folyamatosan kevergetve, hogy megakadályozzuk a csomókba állást. Ha a hús mindenütt megbarnult hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, a lehéjazott, apró kockára ... tovább
A csirkemellet kifilézzük és lapjában félbe vágjuk. A tenyerünkkel gyengéden megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, majd az egy evőkanál olajban elkevert curryporral megkenjük. Negyed órát állni hagyjuk és a többi olajban elősütjük. ... tovább
A felforrósított olajba szórjuk a curryport, ha felszáll az illata, rádobjuk a vékony csíkokra vágott pulykamellet, folyamatosan kevergetve sütjük pár percig, majd felöntjük az ananász levével. Beledobjuk az apróra vágott chilit, ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a darált pulykacombot. Kevergetve, ezt is jól megpirítjuk. Kevés vizet hozzáadva párolni kezdjük. Közben beleszórjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A ... tovább
A debrecenit hosszában félbe vágjuk, majd a szeletbe vágott sajtot beletesszük. A paradicsomot karikára vágjuk és meghintjük a kockára vágott zöldfűszerekkel, a tepsibe hintjük a kockára vágott hagymát és fokhagymát. ... tovább