A szarvascombot vágjuk dobókockányi darabokra. A hagymát, a fokhagymát, a zöldpaprikát és a chilit metéljük finomra. A chili magjait ízlés szerint távolítsuk el. A felforrósított olajon pirítsuk meg a hagymát, dobjuk hozzá a ... tovább
Az érlelt vaddisznógerincet leöntjük két gerezd zúzott fokhagymával ízesített, négy deci tejjel. Egy éjszakát a hűtőben hagyjuk pihenni. Másnap lecsepegtetjük és szárazra itatjuk. A maradék tejből, a reszelt burgonyából, a ... tovább
A szarvascombot kockára vágjuk és a felhevített zsírom fehéredésig sütjük, rádobjuk a hagymát és a paradicsompürét. Kevergetve addig sütjük, míg a paradicsom élénk színét elveszti. Felöntjük vízzel, megfűszerezzük és ... tovább
A nyulat feldaraboljuk és a zsíron pirosra sütjük. Rászórjuk a finomra vágott vöröshagymát és a lisztet, majd addig sütjük, amíg a liszt nyers színe eltűnik. Ekkor hozzáadjuk a babért, a fokhagymát, a sót, a borsot és a ... tovább
A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük. Megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát, majd a centis kockára vágott szarvashúst. Közben a zúzott fokhagymával, sóval és borssal, valamint a borsikafűvel ízesítjük. ... tovább
A nyulat feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, liszttel megszórjuk. A nagyobb darabokra vágott szalonnát és a vöröshagymát az olajban megsütjük, kapjon színt, de ne legyen pörcös, majd kivesszük és félretesszük. A nyúldarabokat pirosra ... tovább
RÓSEJBNI (főnévi igenévi alak): Az étkezéskultúra körében használt kifejezés (teljes mondatban: "Elmegyek rósejbni."). Jelentése: az illető sültkrumplival degeszre zabálja magát.
Na ez szép, elnézést, ezt az netről szedtem, ... tovább
Az őzgerincet kockára vágjuk és az apróra vágott fokhagymával, rozmaringlevelekkel és borssal elkevert olajban pácoljuk egy éjszakát. Másnap a húsról eltávolítjuk a fokhagyma és rozmaringdarabokat, majd a szalonnával, a darabolt ... tovább
A barnamártást és vörösbort a kétharmadára beforraljuk. Egy evőkanálnyi vajat összegyúrunk a liszttel és behűtjük.
A céklát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk és lecsepegtetjük. A vadhúsból szép szeleteket vágunk és a ... tovább
A szarvascombot felszeleteljük és vékonyra verjük. Sóval meghintjük. Két tojást keményre főzünk, majd felkockázunk. Elkeverjük a ledarált baconnal, a tejben beáztatott és jól kicsavart zsemlével, egy fej, kevés olajon megpárolt ... tovább