Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sertésből (303 db.)

Bőrös malaccomb szeletben sütve

A malaccombot, a csontjára merőlegesen, kétujjnyi vastagra, szeleteltessük fel a hentessel. A fűszereket, mozsárban törjük össze és ezzel szórjuk meg, bőven, a húsok mindkét oldalát. A hússzeleteket a felhevített zsírban süssük ... tovább

Bőrös malacoldalas tekercsben sütve, langyos lencsesalátával

A malacoldalast a bőrére fektetjük, majd a fűszerekkel meghintjük. A közepére tesszük, a szintén megfűszerezett combdarabot. Feltekerjük és a konyhai zsineggel átkötjük. Olajos kézzel bekenjük és sóval is átsimogatjuk. Tepsibe ... tovább

Boros sertéstarja

A tarját csíkokra vágjuk. A vékony szeletekre vágott hagymával és fokhagymával, valamint a fűszerekkel és a borral elkeverjük. Egy éjszakát állni hagyjuk. A lecsöpögtetett fűszereket az zsiradékban átsütjük, majd a húst ... tovább

Börzsönyi sertésborda

A kicsontozott karajt vágjuk, olyan vastag szeletekre, hogy fel tudjuk szúrni. Azaz a lapjában vágjunk a közepébe egy üreget. 2 evőkanál olajon pirítsuk meg az apróra vagdalt gombát, majd ha zsírjára sült, keverjük bele a zúzott ... tovább

Brassói aprópecsenye

A kis kockára vágott kolozsvári szalonnát, egy evőkanál olajon zsírjára sütjük és a finomra vágott hagymafélékkel összepároljuk. A dobókockányira vágott húst belekeverjük, sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük. Kevés ... tovább

Brassói aprópecsenye 1.

A megtisztított vöröshagymát finomra aprítjuk, és a zsíron pirítsuk üvegesre, majd pici húslevet aláöntve, pároljuk meg. Adjuk hozzá az apró kockára vágott húst és a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Ha a hús már ... tovább

Búbos hús

A kicsontozott karajt felszeleteljük és gyengéden kiverjük. Sózzuk borsozzuk, majd mindkét oldalát fehéredésig sütjük, a vaj-olaj keverék felében. A húsokat egymás mellé tepsibe rakosgatjuk és a sütőzsiradékot aláöntjük. A ... tovább

Búbos hús savanyúkáposztával

A szalonnát apróra vágjuk, majd zsírjára sütjük. AS finomra metélt hagymát átpirítjuk rajta. A néhány metszéssel, feldarabolt, káposztát és a fűszereket hozzáadva összeforgatjuk, majd a barnasörrel felöntve puhára pároljuk. A ... tovább

Bugaci böllérpörkölt

A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk rajta a vöröshagyma felét, melyet előzőleg finomra vágtunk. Kevergetve fehéredésig sütjük, a csíkokra vágott húst, a hagymás zsiradékon. Hozzáadjuk a feldarabolt ... tovább