A paradicsomot forró vízbe mártva, meghámozzuk, majd magos részét kikaparjuk. Az almát kicsumázzuk. A paradicsomot, az almát, a mazsolát és a hagymát, a chilivel húsdarálón ledaráljuk és főzni kezdjük, beleszórjuk a porrá tört ... tovább
A paradicsom sérült részeit és a csumáját kivágjuk, majd paradicsompasszírozón áteresztjük. Felforraljuk, majd ízlés szerint hígabbra vagy sűrűbbre főzzük. Csírátlanított üvegekbe merjük. A vodkában feloldott ... tovább
A zsenge zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, majd feldarabolva, sós vízzel leforrázzuk. Letakarva állni hagyjuk, amíg a víz kihűl. A vízből a babot szűrőkanállal kiszedjük, üvegekbe rakjuk és paradicsompasszírozón áttört, ... tovább
Érett paradicsomokat megmossuk és félbe vágva rácsra téve a sütőben megsütünk. A rács alá tegyünk tepsit, hogy a paradicsom leve erre csepegjen. Ha a paradicsom sülni kezd, tegyünk mellé a félbevágott hagymákat és kicsumázott, ... tovább
A cseresznyepaprika szárát kivágjuk. A paprikát kis lyukú húsdarálón ledaráljuk és a sóval elkeverjük. Másnapig állni hagyjuk, majd kis üvegekbe töltjük és lezárjuk. Ha enyhébb ízt szeretnénk, a cseresznyepaprika egy részét, ... tovább
A paradicsompaprika súlya tisztítva értendő. A pritamint kicsumázzuk és feldaraboljuk, majd apró lyukú húsdarálón ledaráljuk. A sóval elkeverjük és másnapig állni hagyjuk. Kis üvegekbe töltjük és lezárjuk.
A só tartósítja, ... tovább
A kicsumázott és feldarabolt paradicsompaprikát kevés olajon, kevergetve, átpároljuk, nem kell hosszasan főzni, csak amíg összeesik. Hagyjuk kihűlni, majd eresszük át paradicsompasszírozón. Így a héjától megszabadulunk. Kevergetve ... tovább
Fél liter borecetből és 30 dkg cukorból szirupot főzünk, amibe egy darabka fahéjat és 5 szem szegfűszeget dobunk. Forralás közben a habját leszedjük és a végén a fűszereket kiszedjük. Ha a szirup sűrű és nem habzik, beleteszünk ... tovább
4 liter vízben elkeverjük a cukrot, a sót, az ecetet és a borként. Várjunk a teljes feloldódásig. A paprikák szárát levágjuk, majd csumával együtt felszeljük. A kápia és a zöldpaprika, csak a szebb kivitelhez kell. Jól ... tovább
A leszárazott és megmosott meggyet a cukorral rétegezve üvegbe rakjuk, majd a rumot ráöntjük. Kistányérral lefedve napos helyre állítjuk, néha megrázogatjuk. Ha egy hét múlva a leve nem lepné el, rummal feltöltjük és lezárjuk ... tovább