Paprikalekvár édesen
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 kg
kápia paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
50 dkg
barnacukor |
391 |
0 |
0 |
97.4 |
0 |
0 |
1 evőkanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
balzsamecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
lime |
36 |
0.8 |
0.1 |
0.7 |
0.3 |
0 |
1 csomag
zselésítő befőzőszer |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A paprikát megmossuk és szárazra itatjuk. 180 fokos sütőben, a héja barnulásáig sütjük. Letakarva kicsit hűlni hagyjuk, majd a héját lehúzzuk és kicsumázzuk. Lábasba tesszük és bormixerrel áttörjük, beleforgatjuk a lime lereszelt héját és a kicsavart levét, A többi hozzávalót belekeverve összeforraljuk. Csírátlanított üvegekbe szedjük és a tetőt rácsavarva öt percre a tetejére fordítjuk. Kihűlés után kamrapolcon tároljuk. Pörköltekbe keverve, grillhúsok mellé vagy pirított kalácsra kenve fogyasszuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)