Egy öt literes uborkásüveget, megtöltünk ferdén bevagdosott bőrösvirslivel, állítva tegyük bele mint az uborkát. Két sorban fér bele. Az üveg aljára, a virsliréteg közé és a tetejére, uborkagyalun leszelt hagymát ... tovább
A sonkát (lehetőleg prágait) apró kockára vagdaljuk, a retket, az uborkát almareszelőn lereszeljük, a zellert félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. A hozzávalókat a majonézbe keverjük, ízlés szerint ízesítve sóval, borssal. A ... tovább
A paradicsompaprika súlya tisztítva értendő. A pritamint kicsumázzuk és feldaraboljuk, majd apró lyukú húsdarálón ledaráljuk. A sóval elkeverjük és másnapig állni hagyjuk. Kis üvegekbe töltjük és lezárjuk.
A só tartósítja, ... tovább
A kicsumázott és feldarabolt paradicsompaprikát kevés olajon, kevergetve, átpároljuk, nem kell hosszasan főzni, csak amíg összeesik. Hagyjuk kihűlni, majd eresszük át paradicsompasszírozón. Így a héjától megszabadulunk. Kevergetve ... tovább
A tésztából babapiskóta alakot nyomunk a sütőpapírra és megsütjük. Ha elkészült, kettévágjuk. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A vajon megpároljuk a spenótot, majd finomra aprítjuk. Még melegen, belekeverjük, a ... tovább
A báránycombot lehártyázzuk, majd az olaj felével bekenjük, 3 gerezd zúzott fokhagymából és a fűszerkeverék nagyrészéből, sóból és borsból kevert masszával bekenjük. Hagyjuk állni egy éjszakát. Másnap a sütőzacskóba ... tovább
A fűszerkeveréket, a fokhagymát és az olajat mozsárba tesszük. A sóval és borssal megszórjuk, majd péppé törjük. A csirkecombokba dörzsöljük a fűszerkeveréket. Tepsibe helyezzük, majd a bort aláöntjük. Fóliával lefedve fél ... tovább
A csirkemellet kifilézzük, majd kis darabokra vágjuk. Az olajjal és a fűszerekkel, elkeverjük, majd 20 percig állni hagyjuk. Felhevített serpenyőben aranybarnára sütjük. Hűlni hagyjuk és a feldarabolt zöldségekkel, az ecettel, ... tovább
Fazékban vizet forralunk és beledobjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a babérlevelet. Megsózzuk és beletesszük a nyúlcombokat. Takarékon, lefedve főzzük 10 percig, majd a lángot eloltva, a lében, hagyjuk kihűlni a húst. ... tovább
Egy deci langyos vízben keverjük el a cukrot és az elmorzsolt élesztőt, majd kanálnyi liszttel elkeverve futtassuk fel. Gyúrjuk össze a maradék liszttel, sóval és pihentessük húsz percig. Dagasszuk bele az olajat és a ... tovább