Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tárkonyos tök hidegen

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Főzelékek, Meleg nyári napokra, Főétel, Böjt, Párolt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál tárkonyecet ? ? ? ? ? ?
1 csokor tárkony 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg tök 30 1.1 0.1 6.1 8.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A forró olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát és a vékonyra karikázott pórét. Rádobjuk a legyalult tököt, ráöntjük az ecetet és annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk és puhára főzzük. Behabarjuk a tejfölben simára kevert liszttel és belekeverjük a tárkonyleveleket.
Hidegen tálaljuk. Üdítő nyári ebéd.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)