Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Meleg
(2169 db)

Pasanda csirke curry

A csirkemellet vékony csíkokra vágtam, lehet marha vagy sertéshúst is használni. A leturmixolt pácot beleöntöttem egy tálba és hozzáadtam a csirkemellet. Összekevertem és hagytam pácolódni egész délután a hűtőben, de lehet ... tovább

Pasztinákpüré

A megtisztított, darabokra vágott pasztinákot, annyi zöldségalaplében, amennyi ellepi puhára főzzük. lecsöpögtetve, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítve, a vajjal elkeverve pürévé törjük. Burgonyapüré helyett bármihez ... tovább

Pásztortarhonya csirkemellel

Két evőkanál olajon, pirítsuk meg, az apróra vágott hagymát. Süssük át rajta, a kis kockára vágott csirkemellet, majd ha mindenhol kifehéredett, adjuk hozzá a felszeletelt kolbászt. Amikor a kolbász zsírja elkezd kisülni, keverjük ... tovább

Patatas bravas (sült burgonya csípős mártással)

Melegítsük fel az olajat és keverjük el benne a mártás hozzávalóit. Ha felforrt már kész is. A burgonyát vágjuk hasábokra és főzzük elő sós vízben tíz percig, majd, lecsepegtetve, bő olajban süssük ropogósra. A felesleges ... tovább

Patisszon csőben sütve

A reszelt sajt kétharmadát, a tejfölt, a tojást, a zúzott fokhagymát és a fűszereket dolgozzuk sima masszává. Egy kivajazott, liszttel meghintett tepsibe rétegezzük a megtisztított, vékony szeletekre vágott patisszont és a sajtos ... tovább

Patisszon pörkölt

A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a kockára vágott paprikát és a paradicsomot, ha zsírjára sült, ráhintjük a pirospaprikát és 2 deci vizet öntünk alá, ízesítjük a zúzott ... tovább

Patisszon tócsni

A megtisztított, kimagozott patisszont lereszeljük és besózva negyed órát állni hagyjuk. Kicsavarjuk, majd a tojásokkal, a finomra metélt petrezselyemmel, vöröshagymával és a fűszerekkel elkeverjük, annyi zsemlemorzsát adjunk hozzá ... tovább

Pékleves

A kenyérből négy, vékony szeletet vágunk és félre tesszük. A többit kockára vágva, langyos sütőben kiszárítjuk. Leöntjük a húsalaplével, ha van válasszunk sonkalét és tegyük tíz percre pihenni. Közben a vajon pároljuk meg a ... tovább

Pelmenyi

A húsféléket kétszer megdaráljuk, majd jól átgyúrjuk a reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a borssal és a sóval. Két órára tegyük a hűtőbe pihenni. A lisztet szitáljuk össze egy kávéskanál sóval és gyúrjuk ... tovább

Pelmenyi

A lisztből, a tojásból, némi sóval, kevés víz hozzáadásával tésztát gyúrunk, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. Pohárral kiszaggatjuk és kanálnyi tölteléket teszünk bele. A tészta szélét ujjunkkal megvizezzük és félbe ... tovább