Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Párolt őzgerinc

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vadhúsból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Tűzdelt, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
80 dkg őzgerinc 102 20.8 1.9 0.4 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szeletelt őzgerincet sűrűn megtűzdeljük vékony füstöltszalonna csíkokkal, forró zsíron mindkét oldalát megsütjük, sózzuk, borsozzuk, majd a bort ráöntve fedő alatt pároljuk, szükség esetén a levét kevés forró vízzel pótoljuk, ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük.
Párolt rizzsel vagy krokettel és áfonyalekvárral tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)