Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Hideg
(779 db)

Bécsi káposztás burgonyasaláta

A káposztát lereszeljük, besózzuk, majd ha levet engedett kicsavarjuk. A burgonyát héjában megfőzzük. Melegen megtisztítjuk és karikára vágjuk. Salátalevelet készítünk és a burgonyával összeforgatott káposztára öntjük. Egy ... tovább

Bélszín carpaccio

A bő órára mélyhűtőbe tett bélszínt vékonyra szeljük, majd két sütőpapír között, még vékonyabbra nyújtjuk. Tálra terítjük és a citromlével elkevert olajjal megkenve, a fűszerekkel meghintve, kevés parmezánnal és némi ... tovább

Bélszín carpaccio

A hártyáitól gondosan megtisztított, érlelt bélszínt tekerjük fóliába és tegyük, fél órára, a mélyhűtőbe. Így lehet hajszálvékonyra szeletelni. A citrom kifacsart levéből, az olajból és a borsból keverjünk öntetet, ... tovább

Biltong feketepecsenyéből

A feketepecsenyét hártyázzuk le, majd vágjuk ujjnyi széles és arasznyi csíkokra. Forgassuk a fűszerkből készített pácba és tegyük hűtőbe egy napra. Csepegtessük le, végül mártsuk forrásban lévő vízbe 1 percre. Szárítsuk le ... tovább

Birsalmás bableves

A babot és a füstölt húst előző este külön-külön beáztatjuk. A babot és a kockára vágott húst borssal és óvatosan sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a meghámozott és vékony szeletekre vágott ... tovább

Birsalmás bableves böjtösen

A babot előző este beáztatjuk. A babot borssal és sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a meghámozott és vékony szeletekre vágott birset, beledobjuk a szegfűszeget is. Ha minden megpuhult, a citromlével ... tovább

Birses-céklás kuszkusz saláta

A céklákat jól megmossuk és szorosan alufóliába csomagoljuk. 180 fokra előmelegített sütőben egy óra alatt megsütjük. A kuszkuszt leöntjük, kétszeres térfogató sós, forrásban lévő vízzel. Lefedve állni hagyjuk. A ... tovább

Bögrés diós, vaníliasodóval

A csésze 2 deci, a diót darálatlanul mérjük ki. A hozzávalókat jól elkeverjük, géppel vagy kézzel és kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. Kb. másfél ujjnyi magas legyen. 175 fokra előmelegített sütőben, 40-45 percig sütjük. ... tovább

Bögrés sárgabarackos süti

Bögrének a joghurt poharát használjuk. A cukorral, az olajjal, a sóval, a vaníliakivonattal, a lime lereszelt héjával és kicsavart levével simára keverjük a joghurtot. Hozzáforgatjuk a liszttel összeszitált sütőport. Szilikonos vagy ... tovább

Bombay-i puding magokkal

Négy deci tejet forraljunk fel. Daráljuk le a magvakat, majd a rizsliszttel, a sóval keverjük el egy deci tejjel. Öntsük hozzá a forrásban lévő tejhez és kevergetve, főzzük sűrűsödésig. Forgassuk hozzá a mazsolát, majd szedjük ... tovább