A finomra vágott hagymát a felhevített olajon megpirítjuk. A felszeletelt, gyengéden kivert, sóval, borssal meghintett sertésszüzet átsütjük rajta. Belecsurgatjuk a mézet, rászórjuk a gyömbért, belekeverjük a mustárt és a borral ... tovább
A narancsot gondosan megmossuk és a sárga héját lereszeljük. A levét kicsavarjuk és széles lábasba öntjük, hozzáadjuk a narancshéjat és a dobozos narancslevet, persze használhatunk frissen csavartat is. Lassú tűzön kb. a negyedére ... tovább
A hozzávalókból tartármártást készítünk, a szánk íze szerint. A virslis burgonyasalátát lecsöpögtetjük és a mártásba forgatjuk. Két-három órát hűtőben állni hagyjuk.
Friss péksüteménnyel és vajjal tálaljuk. ... tovább
A csirkecombot kifilézzük és a bőrét lehúzzuk. A félretett részt, mélyhűtőbe tesszük, később, levesnek használjuk el. Serpenyőben az olajat felhevítjük, majd, a mustárral bekent, sózott, borsozott húsok mindkét oldalát ... tovább
A hátszínt ceruzányi csíkokra vagdaljuk. 1 evőkanál olaj, mustár és bors keverékével jól átkeverjük. Fél órát pihentetjük, majd a felhevített olajban, kevergetve, hirtelen átsütjük, az olajat leöntve hozzáadjuk a tejfölt. ... tovább
A cukorból és 3 dl vízből szirupot főzünk, beletesszük a szárától megtisztított meggyet, majd felforraljuk és hűlni hagyjuk. A meggyet szűrőkanállal üvegekbe tesszük és a levet felére beforraljuk, a lébe keverjük a mustárt, ... tovább
A narancsok sárga héját vékonyan levágjuk, majd a fehér részt eltávolítjuk a gyümölcsről és apróra vágjuk a gerezdeket. Két deci vízzel felöntve puhára főzzük, ha szükséges kevés forró vizet adhatunk hozzá. Hagyjuk ... tovább
A retket meghámozzuk és finom csíkokra szeljük. A lilahagymát kis kockákra vágjuk. A narancsot kifilézzük, majd apróra daraboljuk. Az öntet hozzávalóit mártássá keverjük és a salátával összeforgatjuk. Tálalás előtt a ... tovább
Áztassuk a sózott tőkehalat bő vízben egy napig, de a vizet cseréljük 6 óránként. Másnap friss vízben, fedő alatt tegyük fel főni, de, amint felforrt a víz kapcsoljuk ki a tűzhelyet. Tíz perc múlva vegyük ki és lecsepegtetve ... tovább
A burgonyát, a zöldbabot és a tojást megfőzzük. A tonhalból, saját levében készült konzervet vagy kevés olajban sültet, használjunk. A finomra aprított zöldfűszerekből, a zúzott fokhagymából, az olajból, az ecetből és a ... tovább