Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Húsételek
(1146 db)

Göngyölt borjúszelet

A póréhagymát 8 négyujjnyi darabra vágjuk és sós vízben roppanósra főzzük. A húst nyolc szeletre vágjuk, gyengéden kiverjük és sózzuk borsozzuk, majd az egyik oldalát mustárral vékonyan megkenjük. a lecsepegtetett pórét a ... tovább

Göngyölt szalonnás-sajtos hús

A kicsontozott és lehártyázott karajt hosszában, csigavonalban nagy szeletté vágjuk. Sóval, borssal meghintjük. A felhevített vajban a zöldjével együtt vékony karikára vágott újhagymát megpároljuk, a vége felé a zúzott ... tovább

Göngyölt virsli

A virslit hosszában bevágjuk, majd a csíkokra vágott sajtot belehelyezzük. Betekerjük egy-egy szelet szalonnába. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Mustárt, ketchupot kínáljunk mellé. ... tovább

Göngyölt, fűszeres csirkemáj

A baconszeleteket keresztben félbevágjuk, majd majoránnával és borssal megszórjuk. A megtisztított csirkemájakat lemossuk. Leszárítva ketté vágjuk, majd a megfűszerezett baconszeletekbe tekerjük. Fogpiszkálóval megtűzzük. Olajjal ... tovább

Gorgonzolás-körtés csirkemell

A kifilézett csirkemellet felszórjuk, majd ujjainkkal a nyílást kitágítjuk. A meghámozott, kicsumázott körtét, az áttört gorgonzolát és a durvára vágott diót összekeverjük, majd a csirkemellek üregébe töltjük. A töltött ... tovább

Gorgonzolával töltött csirkemell

A csirkemellet széthajtjuk, majd lapjában félbe vágjuk. Gyengéden kiverjük. Az olajon megpárolt köménnyel, a finomra vágott hagymával és a hozzákevert gorgonzolával megkenjük. Persze fűszerezzük. Szorosan a baconba tekerjük. 200 ... tovább

Görög fűszeres csirke burgonyával

Reszeljük le a citrom héját és csavarjuk ki a levét. Keverjük el az olajjal, az oregánóval, a borssal és a sóval. A burgonyát és a hagymát vágjuk gerezdekre, a fokhagymát félbe, a gombát és a paprikát darabokra. Az összes ... tovább

Görög rakott burgonya

A csirkecombot kifilézzük, majd a citrom lereszelt hájával, a kicsavart levével, az oregánóval, a sóval, a borssal és a 2 evőkanál olajjal elkeverjük. Fél órát pácoljuk. Forró serpenyőbe dobjuk és többször átkeverve, ... tovább

Görög töltött paprika

A paradicsomokból vágjunk 8 nagy karikát, a többit vágjuk kockára. A mozzarella felét is kockázzuk fel. A húst ledaráljuk és összekeverjük az előzőleg hideg vízben megáztatott, majd alaposan kicsavart zsemlével, a fűszerekkel, a ... tovább

Görögös pulykasteak

A pulykamellet vágjuk szeletekre, majd kenjük be a borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal és zúzott fokhagymával elkevert olajjal. Hagyjuk állni egy fél órát. Majd felforrósított serpenyőben mindkét oldalát süssük pirosra. ... tovább