A virslit és a debrecenit ferdén vagdossuk be, mindkét oldalán. Öntsük az olajat a remoska edényébe, majd forgassuk át rajta a kolbászokat. Süssük negyed órát, egyszer átfordítva. Mustárral, tormával és kenyérrel ... tovább
A paprikákat, a félbe vágott hagymát és fokhagymát olajjal megkent sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. A hagymákat megtisztítjuk, a paprikák héját lehúzzuk és kicsumázzuk. ... tovább
A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk. Száraz, forró serpenyőben zsírjára sütjük és lecsepegtetjük. 3-4 centis pogácsaszaggatóval a tarjából, a salátából és a kenyérből karikákat szúrunk. A tarját és a kenyeret a ... tovább
A felkockázott szalonnát serpenyőben ízlésünk szerint kisütjük. A pörcöt kivesszük a zsírból és a félkarikára vágott hagymát megpároljuk benne. A tojásokat sóval, borssal felverjük. A kisült szalonnát a serpenyőbe ... tovább
A szépen megformázott szarvasgerincet vékonyan megkenjük olajjal és a jól összekevert fűszerekbe forgatjuk, majd a vékony baconszeletekbe tekerjük és alufóliával szorosan, két rétegben becsomagoljuk. Néhány órát, esetleg egy ... tovább
A sütőedény alját, egy rétegben, palacsintával kibéleljük. A többi palacsintát, a diókrémmel megtöltjük és 3 ujjnyi tekercsekre vágjuk. Szorosan egymás mellé állítva, a sütőedénybe tesszük, majd az öntettel leöntjük. ... tovább
A rizst csipetnyi sóval és 3 deci vízzel addig főzzük, amíg a levét elfövi, ekkor ráöntjük a tejet és, ha újra felforrt, a lángot eloltva, fedő alatt hagyjuk langyosra hűlni. Keverjük bele a cukrot és két tojást. Ha a massza túl ... tovább
A langyos, cukrozott tejben felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalóval és annyi langyos vízzel, hogy lágyabb tésztát kapjunk jól kidagasztjuk. Langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd lisztezett kézzel vékonyra húzzuk és ... tovább
Előző este 1 l hideg vízbe áztassunk be a szárított szójakockát és rakjuk a hűtőszekrénybe. Másnap reggel öntsük le a levét, és öblítsük át. Tegyünk rá szójaízesítő fűszerkeveréket, majd töltsünk rá ugyanannyi tiszta ... tovább
A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítva felszeleteljük. A zöldségeket és a kolbászt felkarikázzuk. A szalonnát vékonyra szeleteljük. Két rétegű alufólia lapra terítjük a szalonna felét, rárakjuk a burgonya felét, ... tovább