Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Hideg téli napokra
(415 db)

Fokhagymás-paprikás tekercs melegen vagy hidegen

A karajt, éles késsel, körkörösen, ujjnnyira vágjuk, majd gyengéden kiverjük. A sót, a finomra vágott paprikát, petrezselymet, a zúzott fokhagymát, borsot, egy evőkanál zsírral elkeverjük. A zsíros keverékkel a kiterített karajt ... tovább

Fonduta

Szobahőmérsékleten a fontinát kockákra vágjuk, majd a kanál liszttel egy lábosba helyezzük. Alaposan elkeverjük, majd hozzáöntünk egy pohár hideg tejet. Az egészet összekeverjük, majd egy kicsit állni hagyjuk. Aztán az egészet ... tovább

Forralt bor erdész módra

A teafűből 2 dl vízzel teát főzünk, belecsavarjuk a narancs levét és fűszerzacskóban beletesszük a fűszereket, felfőzzük és 10 percig kis lángon forraljuk. Az aszalt gyümölcsökre öntjük a rumot és néhányszor átkeverve fél ... tovább

Forralt bor gyerekekenek

A hozzávalókat a összekeverjük, majd felmelegítjük. Poharakba szűrjük. Téli kiránduláshoz igazi felnőttes ital, termoszban is magunkkal vihetjük. ... tovább

Forralt bor nátha ellen

A fűszereket a borba szórjuk, belekeverjük a mézet és a kettévágott cseresznyepaprikát. Forrpontig melegítjük, majd poharakba szűrjük. Fogysztás utánra feltétlen készítsünk némi harapnivalót. Sízés utáni átfagyásra ideális ... tovább

Főtt tyúkhús meggymártással

A feldarabolt tyúkot forró, sós vízben puhára főzzük. A meggyet megmossuk és kimagozzuk. Kb. 6 dl vízben feltesszük főni. Csipetnyi sóval, szegfűszeggel, fahéjjal, reszelt citromhéjjal, cukorral ízesítjük, és hozzáöntünk egy ... tovább

Francia hagymaleves

Az olajon megolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a vékonyra szeletelt vöröshagymát és póréhagymát, fél óráig lassú tűzön dinszteljük, néha megkeverjük, de ne hagyjuk megpirulni.Rászórjuk a lisztet, egy kicsit megpirítjuk, majd ... tovább

Frissítő, csípős csirkeleves, másnapra is jó

A csirkecombot kifilézzük és a bőrét eltávolítjuk. A félretett darabokból alaplét főzünk. A tésztát a csirkecomb bőréből és csontjából főzött alaplébe áztatjuk, tíz percre majd leszűrjük és melegen tartjuk. Az olajon, a ... tovább

Füstölt csülök burgundi módra

A füstölt csülköt egy éjszakára beáztatjuk, majd a kuktába párolórácsot teszünk és a csülköt ráhelyezzük. Mellédobjuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott zöldségeket, a szemesborsot, a babért, egy fej hagymát, két ... tovább

Füstölt csülök hagymakarikákkal

A csülköt a fűszerekkel puhára főzzük. Lebőrözzük, majd a zsírját finoman bevagdaljuk. A narancslekvárral elkevert főzőlével lekenjük és 200 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütjük. 3 fej hagymát karikára vágunk és liszttel ... tovább