Az almát meghámozzuk, majd lereszeljük, a reszelő finomabb fokán. Azonnal hozzákeverjük a tormát, hogy ne barnuljon meg. Ízlésünk szerint fűszerezzük. Behűtve tálaljuk.
Húsvéti sonka, főtt, füstölt húsok kísérője. ... tovább
A tej felében kevés cukorral és lisztel felfuttatjuk az élesztőt. Majd egy egész tojással és a többi hozzávalóval tésztává dagasztjuk. Ha egyszerűbben akarjuk, tegyünk mindent a kenyérsütő gépbe. A dagasztó programot ... tovább
A zúzott fokhagymából, a curryporból és a mustárból fűszerpasztát készítünk. A kissé kivert, a szélein bevagdosott hússzeleteket ezzel bedörzsöljük. A szalonna felét vékony szeletekre vágjuk, a másik rész apró kockára. Az ... tovább
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. Az ananászt kis darabkákra vágjuk. A tojást felverjük a cukorral, az olajjal és a tejjel. A lisztes keveréket is hozzákeverjük. Végül az ananászt és a ... tovább
A lisztből és a vajból elveszünk egy keveset, majd a kevés liszttel az apróra vágott aszalt szilvát összeforgatjuk. Némi vajjal, kikenjük a sütőedényt és liszttel meghintjük. A héjas mandulát, liszt finomságúra daráljuk, ... tovább
A szárazbabot és a csülköt, előző este, külön-külön hideg vízben beáztatjuk. Másnap a csülköt friss vízben puhára főzzük. A szárazbabot bezöldségelve, friss vízzel felöntve, megfűszerezve, félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a ... tovább
A tésztát előírás szerint hagyjuk felengedni, de használhatunk nem mélyfagyasztott vagy saját készítésű vajastésztát is. A bacont kis lángon átpirítjuk, ha nagyon húsos, tehetünk alá kanálnyi olajat. Ha kisült, de még nem ... tovább
A baconszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, betakarjuk egy újabb sütőpapírral és a tetejére teszünk egy másik tepsit. 150 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt, megsütjük. Így a bacon gyakorlatilag ... tovább
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, ízlés szerinti sóval és borssal, majd elmorzsoljuk a vajjal. Részletekben hozzáadva a tejfölt közepes keménységű tésztává gyúrjuk, majd fóliába tekerve, hűtőben fél órát pihentetjük. ... tovább
A bacont serpenyőben ropogósra sütjük és falatnyira feldaraboljuk. A kenyérszeleteket pirítóban megsütjük, majd pogácsaszaggatóval köröket vágunk belőlük. Narancslekvárral megkenjük, bacont fektetünk a tetejére és a reszelt ... tovább