A bordát szeletekre vágjuk és tenyerünkkel gyengéden megütögetjük. Sózva, borsozva a felforrósított olajon hirtelen megsütjük. Ne szárítsuk ki a húst, nem baj, ha közepe kissé rózsaszín. Tegyük előmelegített tálra. A ... tovább
A báránycombból érméket vágunk és gyengéden megütögetjük, sózzuk, borsozzuk, majd két evőkanál olajon, mindkét oldalukat megsütjük. A húst kiszedjük és melegen tartjuk. A zsiradékhoz hozzáadjuk a maradék olajat, ha ... tovább
A fűszereket, a finomra vagdalt fokhagymát, a negyedelt hagymát és a csülköket edénybe tesszük és ráöntjük a bort, egy éjszakán át pihentessük a hűtőben. Legalább egyszer forgassuk meg. Másnap, a lecsöpögtetett és ... tovább
Forrósítsuk fel a ghít egy serpenyőben. Pattogásig melegítsük rajta a római köményt és a koriandert. Adjuk hozzá a turmixban összetört hagymát, fokhagymát és gyömbért. Tegyük bele a chilit és a garam masalát, majd dobjuk bele, ... tovább
A húst megmossuk, szárazra töröljük és kis kockákra vágjuk. Forró olívaolajon adagonként lepirítjuk, sózzuk. Hozzákeverjük a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát és hozzáadjuk a szétnyomott paradicsomot. Befűszerezzük és ... tovább
A felkockázott báránylapockát kevergetve süssük aranybarnára a felhevített olajban, ezt tehetjük több részletben is. Végül adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és egy perc pirítás után öntsük fel a borral és a levessel. Dobjuk bele ... tovább
A bárányhúst vágjuk kockára, de a csontot ne dobjuk el. A húst, részletekben, hirtelen süssük barnára az olajban. Egy kanál olajat együnk félre és ebben pattogtassuk ki, a koriandert és a római köményt, úgy két perc alatt. Ekkor ... tovább
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, újhagymát, fokhagymát. Kis lángon üvegesre pároljuk, de ne pirítsuk meg. Felöntjük 2 dl vízzel és hozzáadva a többi alapanyagot, jól összekeverjük, majd ... tovább
A kicsontozott, füstölt és nyers csülköt feldaraboljuk és a zsíron és két fej apróra vágott hagymán feltesszük pörköltnek, félfövésben savanyú aprókáposztával vegyítjük és rátesszük a megtöltött savanyú káposzta ... tovább
A csirkemellet kicsontozzuk és a filéket vastagabb végüktől felszúrjuk. A kockára vágott fetát és a csíkokra metélt bazsalikomot összekeverjük és a csirkemellekbe tömködjük. A nyílást fogpiszkálóval jól összetűzzük, a ... tovább