Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Reggeli
(317 db)

Borogyínói kenyér

A rozsmalátára öntsünk 80 ml forró vizet. Kicsit hagyjuk állni, majd az összes hozzávalót dagasszuk össze három, három és fél deci langyos vízzel. Hagyjuk langyos helyen kelni, úgy bő órát, dagasszuk át, majd borítsuk ... tovább

Briós

A langyos tej felébe szórjunk kevés cukrot és morzsoljuk bele az élesztőt. Futtassuk fel. Tegyünk félre egy evőkanálnyi cukrot. A liszt közepébe öntsük a a tojássárgájákat, a tejet, az élesztős tejet és a sót. Gyúrjuk össze, ... tovább

Brokkolis omlett

A brokkolit rózsáira szedjük és a szárát felkarikázzuk. Sós vízben roppanósra főzzük. A tojást sóval, borssal felverjük és beleforgatjuk a lecsepegtetett brokkolit. Nagy, sütőálló serpenyőben felforrósítjuk a vajat és a ... tovább

Bugaci tojásos csirkemáj

Félfőre vágjuk a hagymát. Az apró kockára vágott szalonnaféléket zsírjára sütjük, majd a hagymát megpároljuk benne. Rádobjuk a felkockázott paprikákat és ezeket is megfonnyasztjuk. Belekeverjük a fűszereket és a felcsíkozott ... tovább

Buggyantott tojás (alaprecept)

Méltatlanul mellőzött tojásétel, mely remélhetőleg visszanyeri a helyét, a mindennapi étkezésben. Hiszen, a tojást is, mint fő koleszterinforrást, az embert mérgező étket, rehabilitálják a modern konyhában. Sokoldalúsága ... tovább

Buggyantott tojás minimalista módon

Bő sós vizet forralunk, legalább két litert, ízesítsük ecettel, babérlevéllel, sóval. Ha forr, takarékra vesszük és a merőkanálba ütött tojásokat, egyenként, a gyöngyöző lébe eresztjük, a szétfutó fehérjét, villával, a ... tovább

Bundás kenyér

A szikkadt kenyérszeleteket megmártjuk, a tejjel, sóval, borssal habosra vert tojásban. A felforrósított olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve forrón kínáljuk. Reggelire, téli vacsorára, teával kínáljuk, de ... tovább

Burgonyalángos vaslapon sütve

A kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd melegen áttörjük. Langyosra hűtjük és a tojássárgájával és, annyi liszttel, hogy rugalmas, de nem ragadós tésztát kapjunk összegyúrjuk. Tojásnál kissé nagyobb ... tovább

Burgonyalepény maradék burgonyából

A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a fokhagyma granulátummal összeszitáljuk. A maradék főtt (lehet a burgonyát frissen is főzni, de melegen törjük át), tört burgonyával és a tojásokkal elkeverjük. A masszát ... tovább

Burgonyás barnakenyér

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd melegen áttörjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a kenyérfűszerrel, a kovászporral összeszitált liszteket. Bedagasztjuk, a langyos, cukros vízben feloldott élesztővel. A víz mennyisége ... tovább