Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bundás kenyér

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Hústalan feltétek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Reggeli, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Főétel mellé, Böjt, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tésztafélék, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
8 szelet kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szikkadt kenyérszeleteket megmártjuk, a tejjel, sóval, borssal habosra vert tojásban. A felforrósított olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve forrón kínáljuk.
Reggelire, téli vacsorára, teával kínáljuk, de böjtös ebédek húsmentes feltétjének is ajánlom, spenót, sóska vagy mángold mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)