Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Mártások
(92 db)

Barnamártás

Az apróra vágott borjú- és marhacsontot, a kis kockára vágott vegyes zöldséget, hagymát, fokhagymát, zellert, gombaszárat, babérlevelet, egész borsot, kizsírozott tepsiben, forró sütőben barnára sütjük, néha megforgatjuk. Ha ... tovább

BBQ szósz a nagyitól

A gyömbért, a fokhagymát és a citrom héját lereszeljük, a citrom levét kicsavarjuk. Az összes hozzávalót egy gyorsforralóba öntjük és kevergetve, a kellő sűrűségűre forraljuk. ... tovább

Beannaise, avagy majonéz babból

Az olaj kivételével mehet minden a turmixba / botmixer poharába, kapcsold be a gépet, keverd krémesre a masszát és apránként add hozzá az olajat. Mixeld folyamatosan, majd amikor úgy ítéled, elég, nyugodtan hagyd abba, lehet, hogy ... tovább

Besamelmártás

A vajból és a lisztből világos rántást készítek, folyamatosan kevergetve felengedem a forró tejjel. Ízlés szerint sózom és szerecsendióval ízesítem. Lehet úgy is készíteni, hogy a tejbe belefőzünk egy babérlevelet, 5-6 szem ... tovább

Bolognai mártás

Az olajban az apró kockára vágott szalonnát megpirítjuk, rádobjuk az almareszelőn lereszelt zöldségféléket, átforgatjuk és belekeverjük a darált marhahúst. Jól keverjük szét, a húsmorzsák ne maradjanak egyben. Ha a hús ... tovább

Borhab mártás

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjébe szórunk 1 evőkanál cukrot. A bort 1 deci vizzel és a maradék cukorral és vaníliás cukorral felforraljuk. Közben a fehérjét, csipet sóval, kemény habbá verjük. Két evőkanál vízzel ... tovább

Cheddar szósz

Fél deci vodkát felhevítünk, majd meggyújtjuk. A sajtot beledobjuk és elkeverjük. A tejszínt, a bort és a fűszereket hozzáadva összeforraljuk. Forrón tálaljuk. ... tovább

Chilis mangómártás

A felhevített olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát és az ízlés szerint kimagozott, majd kis darabokra vágott chilit. Amikor a hagyma összeesett, hagyjuk kihűlni, a hozzávalókat tegyük a botmixer poharába és törjük pürévé. ... tovább

Citromos-olívás-csípős öntet

A citrom héját lereszeljük, majd teljesen meghámozzuk. A húsát kifilézzük és kimagozzuk. A mézet felhevítjük, majd a citrom húsát belekeverjük és összeforraljuk. Felöntjük a borral és méz sűrűségűre beforraljuk a szószt. ... tovább

Csípős paradicsomszósz grillhúsok mellé

A forró olajra dobjuk a fűszereket, majd egy perc múlva a félfőre vágott hagymát és megpirítjuk. A paradicsomot félbevágjuk, majd a magos részét kinyomjuk. Hozzáadjuk a hagymához, a zúzott fokhagymával és az elfelezett paprikával ... tovább