Borhab mártás
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
3 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 csomag
vaníliás cukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 teáskanál
étkezési keményítő |
344 |
0.5 |
0 |
86 |
0 |
0 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjébe szórunk 1 evőkanál cukrot. A bort 1 deci vizzel és a maradék cukorral és vaníliás cukorral felforraljuk. Közben a fehérjét, csipet sóval, kemény habbá verjük. Két evőkanál vízzel elkeverjük a keményítőt és a tojássárgáját, majd a csendesen forrdogáló borba öntjük. Éppen csak hagyjuk újraforrni. Lassan a felvert tojáshabhoz keverjük, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. Ezt a habkönnyű mártást azonnal tálaljuk, mert elveszti könnyed jellegét.
Felfújtakhoz, aranygaluskához illik.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)