Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Italok
(47 db)

Kefíres zöldségleves zsázsával

A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, majd a húsát kis kockára vágjuk. A kicsumázott paprikákat, a színhatás miatt lehetőleg piros és sárga húsút válasszunk és az uborkát is hasonló nagyságú ... tovább

Klasszikus forralt bor

A fűszereket és a cukrot a borba szórjuk és felmelegítjük, de ne forraljuk fel. Poharakba szűrjük és kínáljuk. ... tovább

Krampampuli

Hagyományos szilveszteri ital, már a készítése is kiváló hangulatot teremt. Megfelelő méretű, tűzálló üvegedénybe felvagdalt fügét, datolyát, aszaltszilvát, mazsolát és kandírozott narancs és citromhéjat rakunk. A tál ... tovább

Kvász házilag

A kvász készítéshez valódi, kovásszal készült rozskenyeret használjunk. Az igazi rozskenyér ismérve, hogy a tésztája nehezebb, szívósabb, mint a fehér kenyéré és a benne látható lyukak is jóval kisebbek. Szeleteljük fel a ... tovább

Málna-tej shake

Turmixba tesszük a hozzávalókat és addig turmixoljuk amíg a gyümölcs darabos. Azonnal tálaljuk. ... tovább

Málnabólé

A málnát megtisztítjuk, megmossuk, leöntjük a rummal elkevert cukorral, 1/2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A pezsgőt és a bort behűtjük. A bort ráöntjük a málnára, további 30 percre visszatesszük a hűtőszekrénybe. Röviddel ... tovább

Mangó turmix

Az italt kínáljuk frissen készítve, így a hozzávalókat előre hűtsük be. A lime héját reszeljük le, a levét csavarjuk ki. Turmixkehelybe dobjuk a felkockázott mangót, hozzáöntjük a lime levét, a mézet, a tejet és a joghurtot. ... tovább

Meggybor

Meggybor készítésére bármilyen érett, hibátlan meggy alkalmas, de egy része jó ha cigánymeggy, mert gyönyörű színt ad, majd italunknak. A meggyet megmossuk, átválogatjuk és leszárazzuk. Magas falú műanyag edénybe tesszük és ... tovább

Meggylikőr

7 dl vizet és a mézet összefőzzük, ha szükséges lehabozzuk, hűlni hagyjuk. A megmosott, lecsurgatott kimagozott meggyet, egy maréknyi összetört meggymagot a többi hozzávalóval együtt üvegbe teszünk. Ráöntjük a mézszörpöt, az ... tovább

Meleg sör

A sört felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a fahéjat. A tojást kevés vízzel felverjük és állandóan kevergetve hozzáöntünk egy keveset a forró sörből, majd hozzáöntjük az egészet. Végül hozzákeverjük a vajat és a ... tovább