Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kapros-joghurtos burgonyasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Köretek, Saláták, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Reform konyha, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott hagymából, kaporból és az öntet többi hozzávalójából mártást keverünk. Beleforgatjuk, a sós vízben megfőzött és kissé megszikkasztott burgonyát. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőben pihentetve tálaljuk.
Bundázott húsok tökéletes kísérője.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)