Kapros-joghurtos burgonyasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Ildi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Köretek, Saláták, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Reform konyha, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott hagymából, kaporból és az öntet többi hozzávalójából mártást keverünk. Beleforgatjuk, a sós vízben megfőzött és kissé megszikkasztott burgonyát. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőben pihentetve tálaljuk.
Bundázott húsok tökéletes kísérője.