Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges-gombás penne

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Hajón is elkészíthető, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Sós, Meleg, Párolt, Főtt, Hétköznapi vacsora, Főétel, Meleg nyári napokra, Koleszban főztük, Főétel előtt, Előételek, Tészták
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
50 dkg penne 350 11.5 1.5 0 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
20 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban megpároljuk a finomra metélt hagymát. Rádobjuk a kis kockára vágott cukkínit, padlizsánt és a gombát. Összesütjük, majd rászórjuk a fűszereket és ráöntjük, a kézzel összetört, paradicsomkonzervet, a levével együtt. Tíz perc forralás után összeforgatjuk, az, időközben kifőzött, tésztával. Reszelt sajttal bőven meghintve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)