Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csőben sült padlizsán

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Főétel, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Böjt, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
20 dkg mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
1 csipet cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
6 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A padlizsánok csumáját levágva felkarikázzuk és besózva állni hagyjuk, fél óra múlva lecsöpögtetjük és 3 evőkanál olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Amíg áll a padlizsán a finomra vágott vöröshagymát 2 evőkanál olajon megpároljuk, belekeverjük a zúzott fokhagymát, a zöldfűszereket, ráöntjük a paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk, csipetnyi cukorral finomítjuk és kevergetve pépesre főzzük. A maradék olajat tepsibe kenjük és meghintjük zsemlemorzsával. Ráterítjük a padlizsánt, majd beborítjuk a vékonyra szeletelt mozzarellával, a tetején elsimítjuk a paradicsomszószt. Előmelegített sütőbe tesszük, 175 fokon süssük 25 percet, majd a reszelt parmezánnal meghintve, még 10 percet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)