| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csapott evőkanál zsír | 898 | 0.1 | 99.7 | 0 | 0 | 100 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 adag tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 4 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 30 dkg füstöltkolbász | 315 | 14.5 | 28.3 | 0.2 | 0 | 132 |
| 80 dkg
burgonya |
94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A jól megmosott burgonyát sós, babérlevéllel ízesített vízben főzzünk puhára, majd hámozás után vágjunk fél centis szeletekre. Közben sós vízben főzzünk keményre 4 tojást, melyeket és a kolbászt vékonyan szeleteljünk fel . Zsírozzunk ki egy tepsit és a szeletelt burgonyából rakjunk egy réteget az aljára. Tegyük rá egyenletesen a kolbász és a felszeletelt főtt tojás felét, majd fedjük be egy réteg burgonyával. Rétegezzük rá a maradék kolbászt és tojást. Végül a burgonya utolsó harmada következik. Öntsünk a tetejére bőségesen tejfölt és középforró sütőben süssük pirosra.