Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rakott burgonya

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csapott evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 adag tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
30 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
80 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A jól megmosott burgonyát sós, babérlevéllel ízesített vízben főzzünk puhára, majd hámozás után vágjunk fél centis szeletekre. Közben sós vízben főzzünk keményre 4 tojást, melyeket és a kolbászt vékonyan szeleteljünk fel . Zsírozzunk ki egy tepsit és a szeletelt burgonyából rakjunk egy réteget az aljára. Tegyük rá egyenletesen a kolbász és a felszeletelt főtt tojás felét, majd fedjük be egy réteg burgonyával. Rétegezzük rá a maradék kolbászt és tojást. Végül a burgonya utolsó harmada következik. Öntsünk a tetejére bőségesen tejfölt és középforró sütőben süssük pirosra.
Idénysavanyúságot adjunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)