Rakott burgonya (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Főétel, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A jól megmosott burgonyát sós, babérlevéllel ízesített vízben főzzünk puhára, majd hámozás után vágjunk fél centis szeletekre. Közben sós vízben főzzünk keményre 4 tojást, melyeket és a kolbászt vékonyan szeleteljünk fel . Zsírozzunk ki egy tepsit és a szeletelt burgonyából rakjunk egy réteget az aljára. Tegyük rá egyenletesen a kolbász és a felszeletelt főtt tojás felét, majd fedjük be egy réteg burgonyával. Rétegezzük rá a maradék kolbászt és tojást. Végül a burgonya utolsó harmada következik. Öntsünk a tetejére bőségesen tejfölt és középforró sütőben süssük pirosra. Idénysavanyúságot adjunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||