Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pfalzi burgonyakrémleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 szelet kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
6 db bőrös virsli 265 6.8 23.4 4.7 0 0
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1.5 liter húsalaplé ? ? ? ? ? ?
5 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk apró kockára. A finomra metélt szalonnát süssük zsírjára és a pörcöt szedjük ki. A zöldségeket a zsiradékban 3 percig kevergetve pirítsuk, majd öntsük fel a levessel. Forraljuk fel, takarékon főzzük fél órát. Közben a majoránnával, sóval és borssal ízesítsük. A virslit szeljük vékony karikára, a kenyeret kockákra. Az elkészült levest törjük át botmixerrel és egy percig forraljuk a finomra vágott petrezselyemzölddel, a tejszínnel és a virslikarikákkal. A vajon megpirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Igazi testet-lelket melegítő leves.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)