Pfalzi burgonyakrémleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Adri A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
Tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk apró kockára. A finomra metélt szalonnát süssük zsírjára és a pörcöt szedjük ki. A zöldségeket a zsiradékban 3 percig kevergetve pirítsuk, majd öntsük fel a levessel. Forraljuk fel, takarékon főzzük fél órát. Közben a majoránnával, sóval és borssal ízesítsük. A virslit szeljük vékony karikára, a kenyeret kockákra. Az elkészült levest törjük át botmixerrel és egy percig forraljuk a finomra vágott petrezselyemzölddel, a tejszínnel és a virslikarikákkal. A vajon megpirított kenyérkockákkal tálaljuk. Igazi testet-lelket melegítő leves. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||