A zöldségeket nem túl apró kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk. Az ecetbe belekeverjük a sót és a borsot, majd ha a só feloldódott habosra keverjük az olajjal. A zöldféléket óvatosan összekeverjük az öntettel, ... tovább
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a kis kockára vágott húst, addig sütjük rajta, amíg a színét elveszti. Hozzákeverjük a felkarikázott répát, a felkockázott padlizsánt, paprikát és a ... tovább
A felhevített olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd a kockára vágott húst, hirtelen, átsütjük rajta. Ha kissé megbarnult, a lángot kicsire vesszük és fedő alatt félpuhára pároljuk, szükség szerint kevés vizet ... tovább
A zöldségeket vágjuk kockára és keverjük el a többi hozzávalóval, majd tegyük tűzálló tálba. Fedjük le és helyezzük 175 fokra előmelegített sütőbe. egy óra múlva vegyük le a fedőt és süssük még fél órát, vigyázzunk, ... tovább
Öntsük turmixgép poharába a joghurtot, dobjuk bele a sót és két marék jégkockát. Öntsük fel hideg vízzel egy liternyire, majd turmixoljuk össze.
Díszítsük kaporszállal vagy mentalevéllel.
Forró nyári napokon tökéletes ... tovább
A joghurtot, az olajat, az ecetet keverjük el annyi vízzel, hogy tejszín sűrűségű levest kapjunk. Adjuk hozzá a finomra vágott kaprot és a kis kockára vágott uborkát. Jól behűtve tálaljuk, a durvára vágott dióval ... tovább
A felhevített vajban, kevergetve aranybarnára pirítjuk a darát. A darált fenyőmagot és mandulát hozzáadva, összeforgatjuk, majd megfűszerezzük. Ráöntjük a cukrot, majd 4 deci vizet és összepároljuk. 20 percig, kikapcsolt láng ... tovább