Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sopszkasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Szabadban, Főétel mellé, Buli, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
50 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
20 dkg juhsajt (kaskavál) 225 31.4 9.6 0.2 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 evőkanál vörösborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket nem túl apró kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk. Az ecetbe belekeverjük a sót és a borsot, majd ha a só feloldódott habosra keverjük az olajjal. A zöldféléket óvatosan összekeverjük az öntettel, majd a tetejére reszeljük a sajtot.
Nem kell érlelni, grillhúsokhoz vagy előételnek adható.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)