A burgonyát hájában puhára főzzük, de használhatunk maradék főtt burgonyát is, majd apró kockára vágjuk. Felcsíkozzuk a kétféle paprikát és retket, a virslit vékony karikára vágjuk. Kevés vízben, forralva, feloldjuk a ... tovább
A grillcsirkét kicsontozzuk és bőröstül apró kockára vágjuk. Természetesen használhatunk, egyéb csirkemaradékot is. A jégsalátát felkockázzuk, a retket és az uborkát apró csíkokra vágjuk. A hagymát finomra metéljük és az ... tovább
A felhevített vajon pároljuk át, a finomra vágott lila hagymát, majd adjuk hozzá az apróra vágott krumplit. Ha az is átsült, öntsük fel az alaplével és főzzük puhára, majd hozzáadva retek zöld levelét, még három percig ... tovább
A retket megtisztítva, vékony csíkokra vágjuk, majd a sóval meghintve és a citrom kicsavart levével meghintve hagyjuk állni fél órát.
Önmagában salátaként, kevés olajjal elkeverve vagy levesbetétként fogyasztjuk. ... tovább
A zöldfűszereket finomra vágjuk, majd az olajjal, a mustárral, a citrom kicsavart levével, sóval és borssal ízesítve öntetté keverjük. Az uborkát meghámozzuk, félbe vágjuk és kimagozzuk. Vékonyan félkarikára szeljük. A retket ... tovább
Az olajból , a mustárból, az ecetből, só és bors hozzáadásával öntetet keverünk. Beleforgatjuk a vékony csíkokra vágott retket és a finomra vágott hagymát. 20 perc érlelés után, előételként kínáljuk. ... tovább
A csirkemellet kifilézzük, majd kis darabokra vágjuk. Az olajjal és a fűszerekkel, elkeverjük, majd 20 percig állni hagyjuk. Felhevített serpenyőben aranybarnára sütjük. Hűlni hagyjuk és a feldarabolt zöldségekkel, az ecettel, ... tovább
A halat, mely lehet süllő, lazac, harcsa vagy tonhal, de akár vegyesen is, hajszálvékonyra szeleteljük. A retket, a répát és a körtét almareszelőn lereszeljük, majd négy tányéron elosztjuk. A halszeletekkel gusztusosan beterítjük. ... tovább
A jégcsapretket almareszelőn lereszeljük és a tányérokon elterítjük. Mellékanalazzuk a gyümbért és a tetejére remdezzük, a hajszálvékonyra szeletelt halat. A szósz összetevőit elkeverjük és külön tálkában kínáljuk hozzá. ... tovább
A kínai kelt csíkokra vágjuk, a retket és a répát lereszeljük és az újhagymát, a zöldjével együtt félbe, majd vékony karikára metéljük. A chilit apróra metéljük. Az öntet hozzávalóit elkeverjük, belezúzzuk a fokhagymát, ... tovább