Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés az összes tartalomban

Fűszeres ribizli-zselé

A megmosott, de nem leszemezett ribizlit 1 liter forrásban lévő vízbe öntjük és beledobjuk a fűszereket. Bő fél órát főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A fűszereket kidobjuk, a levet leszűrjük és a megmaradt gyömölcsrészt ... tovább

Eperdzsem

A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd kicsumázzuk. A főzőedénybe tesszük és ráöntjük a cukrot, gyengéden átkeverjük. Egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap, a forrástól számítva 20 percig főzzük. Üvegekbe töltjük, ... tovább

Ecetes cseresznye

A frissen szedett, hibátlan cseresznyét megmossuk, lecsepegtetjük és a szárát ollóval rövidre vágjuk. A gyümölcsöt üvegbe rakjuk és egy üveget felöntünk vízzel, majd kiöntjük belőle. így tudjuk mennyi folyadékra lesz ... tovább

Mustáros meggy

A cukorból és 3 dl vízből szirupot főzünk, beletesszük a szárától megtisztított meggyet, majd felforraljuk és hűlni hagyjuk. A meggyet szűrőkanállal üvegekbe tesszük és a levet felére beforraljuk, a lébe keverjük a mustárt, ... tovább

Spárga üvegben

A spárgát megtisztítjuk. Levágjuk a fás részeket, fejénél kezdve meghámozzuk, majd csomókba kötjük. Akkora fazékba, amekkorába kényelmesen beleférnek a kötegek, annyi vizet töltünk, hogy az a felállított spárgakötegek ... tovább

Ecetes meggy

A frissen szedett, hibátlan meggyet megmossuk, lecsepegtetjük és a szárát ollóval rövidre vágjuk. A gyümölcsöt üvegbe rakjuk és egy üveget felöntünk vízzel, majd kiöntjük belőle. így tudjuk mennyi folyadékra lesz szükségünk. ... tovább

Rumos meggy

A leszárazott és megmosott meggyet a cukorral rétegezve üvegbe rakjuk, majd a rumot ráöntjük. Kistányérral lefedve napos helyre állítjuk, néha megrázogatjuk. Ha egy hét múlva a leve nem lepné el, rummal feltöltjük és lezárjuk ... tovább

Meggybefőtt

A meggyet megmossuk és leszárazzuk, majd üvegekbe tesszük. A cukrot 3 liter vízzel sziruppá főzzük és forrón ráöntjük a meggyre. Az üvegeket lezárjuk és nedves dunsztban, a gyöngyözéstől számítva, 25 percig gőzöljük. ... tovább

Csirkés zsemle

A csirkemellet szeletkékre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és a felforrósított vajban pirosra sütjük. A kettévágott zsemlék belső felét szárazon megpirítjuk, majd vékonyan megkenjük mustárral, ráterítünk ... tovább

Sonkaszalámis szendvics

A kenyeret ferdén felszeleteljük, majd megkenjük majonézzel és félfedésben ráterítjük a sonkaszalámit. A lilahagymát hajszálvékonyan felszeleteljük és ráhalmozzuk a szendvicsekre, rózsaborssal meghintve tálaljuk. ... tovább