Ecetes meggy
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 kg
meggy |
56 |
0.8 |
0.5 |
11 |
1 |
0 |
igény szerint
fehérborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
igény szerint
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
igény szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A frissen szedett, hibátlan meggyet megmossuk, lecsepegtetjük és a szárát ollóval rövidre vágjuk. A gyümölcsöt üvegbe rakjuk és egy üveget felöntünk vízzel, majd kiöntjük belőle. így tudjuk mennyi folyadékra lesz szükségünk. Fele víz, fele borecet keveréket felforralunk literenként fél kg cukorral, egy kávéskanál sóval és üvegenként öt szem borssal. Hűlni hagyjuk, majd hidegen a gyümölcsre öntjük és lezárjuk az üvegeket. Egy hét múlva kibontjuk és a levét felforraljuk, de most forrón öntjük az üvegekbe. Ismét lezárjuk az üvegeket és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Szárazabb sült húsok, vadpecsenyék mellé tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)