Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés az összes tartalomban

Tejszínes mángold

A narancs héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A mangoldot leszárazzuk, a szárakat más alakalomra tesszük félre és a leveleket vékony csíkokra vagdaljuk. A narancs héját beledobjuk a zöldségalaplébe és néhány percig ... tovább

Egyszerű csokoládétorta

A tojásokat szétválasztjuk és tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével és a csipet sóval. A habot felváltva, az átszitált liszttel óvatosan belekeverjük a tojásos ... tovább

Szalámis burger

A félbe vágott hamburger zsömlét majonézzel megkenjük. Megszórjuk az apróra vágott hagymával, majd ráterítjük a sonkaszalámit. Befedjük a sajtszeletekkel és a salátalevelekkel, rátesszük a vékony szeletekre vágott paradicsomot, ... tovább

Paradicsomleves

A felforrósított olajon pirítsuk meg a lisztet, de csak halvány barnára, ekkor öntsük fel a paradicsomlével és két deci vízzel. Dobjuk bele a negyedekre vágott hagymát és a zeller zöldet, főzzük fel és forraljuk negyed órát. ... tovább

Húsgombóc

A felforrósított olajban megpároljuk a reszelt hagymát, ha elkészült, a lángot eloltjuk és belekeverjük a zúzott fokhagymát és a paprikát. Ha kihűlt összegyúrjuk a darált hússal, a tojásokkal. a zsemlemorzsával és a tejföllel. ... tovább

Bundás kenyér

A szikkadt kenyérszeleteket megmártjuk, a tejjel, sóval, borssal habosra vert tojásban. A felforrósított olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve forrón kínáljuk. Reggelire, téli vacsorára, teával kínáljuk, de ... tovább

Mazsolás kalács

A mazsolát leforrázzuk és negyed órát hagyjuk a vízben. A langyos tejbe kevés cukrot keverünk és az élesztőt felfuttatjuk benne. Összekeverjük a tészta hozzávalót, majd az olvasztott, de csak langyos vajjal hólyagosra dagasztjuk. ... tovább

Budai szelet

A lisztet a sütőporral és a sóval összeszitáljuk, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható legyen. Negyed óra pihentetés után három részre osztjuk és vékonyra nyújtva, 200 ... tovább

Omlós keksz

A hozzávalókból 6 evőkanál vízzel rugalmas tésztát gyúrunk, majd különféle formákra szúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. 160 fokra előmelegített sütőben, aranysárgára sütjük. Fémdobozban sokáig eláll. ... tovább

Keksz

A vajat habosra keverjük először a porcukorral, majd a sóval, a vaníliával és a tojásokkal. Hozzágyúrjuk a lisztet. Késfok vastagságúra nyújtjuk, különböző formákkal kiszúrjuk. A leeső darabokat gyúrjuk össze és ismét ... tovább